26 Kasım 2008 Çarşamba

KALDER'İN "ULUSAL KALİTE ÖDÜLLERİ" SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından bu yıl 16'ıncısı düzenlenen "Ulusal Kalite" ödülleri sahiplerini buldu. "Büyük ölçekli işletmeler" kategorisinde Ulusal Kalite Büyük Ödülü'nü Aksa Akrilik Kimya Sanayi, "Büyük ölçekli işletmeler - Operasyonel birim" kategorisinde Siemens, başarı ödüllerini ise Borusan Lojistik ile İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş kazandı.
Bu yıl 16'ıncısı verilen "Ulusal Kalite Ödülleri" töreni Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'ndaki törenle sahiplerine takdim edildi. Bu sene "Büyük Ölçekli İşletmeler" kategorisinde finale kalan Aksa Akrilik Kimya, Borusan Lojistik, İstanbul Deniz Otobüsleri, Siemen San. Ve Tic. A.Ş Sağlık Sektörü (Operasyonel birim), Barem Pazar Araştırma ve Özel Eğitim Merkezi (KOBİ kategorisi) mükemmellik modeli kriterlerine göre değerlendirildi.Ödüle hak kazanan kuruluşlar, akademisyenler ve toplam kalite yönetimi uygulayan kuruluşların üst düzey yöneticilerden oluşan ödül jürisi tarafından kararlaştırıldı.
Ulusal Kalite Ödülleri her yıl, kamu kuruluşları, işletmeler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere üç ana kategoride başvuru kabul ediyor. Bu kapsamda 2008 yılı kamu kategorisi "Ulusal Kalite Başarı Ödülü"nü Antalya Ayten Çağıran Anaokulu, İstanbul Erenköy İlköğretim Okulu ve İzmit Nuh Çimento İlköğretim Okulu paylaştı. Ödülleri de geçtiğimiz mayıs ayında Ankara'da düzenlenen Kamu Kalite Sempozyumu'nda verildi.
Verilen ödüllerin dışında "Mükemmellik Aşamaları Programı"na katılan başarılı kuruluşlar da belgelerini aldı. Avrupa Kalite Yönetim Vakfı tarafından geliştirilen "Mükemmellik Aşamaları" programı, mükemmellik yolculuğuna başlamış kuruluşlara cesaret vermek, kuruluşların hangi aşamada olduklarını göstermek ve her seviyedeki kuruluşun tanınması amacıyla oluşturuldu. Türkiye'deki belgelendirme de Avrupa Kalite Yönetim Vakfı adına KalDer tarafından yapılmakta.
2008 yılında "Mükemmellik Aşamaları"na başvuran ve başarılı bulunan 28 kuruluş belge almaya hak kazandı. Bu kuruluşlar ödüllerini TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile KalDer Başkanı Ali Rıza Kaylan'ın elinden aldı. Buna göre "2008 Yılında Mükemmellikte Yetkinlik 5 Yıldız Belgesi'ni" Bursa Anadolu Lisesi ile İnoksan Mutfak Sanayi aldı. "Mükemmellikte Yetkinlik 4 Yıldız Belgesi"ni Aktaş Hava Süspansiyon Sistemleri, Çelebi Hava Servisi, Elvin Tekstil, Farba, Petkim, Sakarya Üniversitesi, Şanlıurfa Belediye Başkanlığı elde etti. "Mükemmellikte Yetkinlik 3 Yıldız Belgesi"ni Alişan Nakliyat, Bağatur Avukatlık Bürosu, Feniş Teknik almayı hak etti.
"Mükemmellikte Kararlılık Belgesi" için başarılı bulunan kuruluşlar ise şunlar: "Aras Kargo Yurtiçi-Yurtdışı Taşımacılık, Arkas Ulaştırma, Beşsan Makarna, Beyoğlu Belediye Başkanlığı, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır İl Özel İdaresi, Gayrimenkul Konsept, Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Okulları, Karabük Devlet Hastanesi, Mamak Belediye Başkanlığı, Odeon Turizm, Re/Max Türkiye ve TEK Grubu, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, TOSB Organize Sanayi Bölgesi, Tübitak Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı, Zorluteks."

KAYNAK: http://www.haberler.com/ (CİHAN) (Cihan Haber Ajansı) 26.11.2008

Hiç yorum yok: