17 Kasım 2007 Cumartesi

L`Oreal İpek Şampuanla Yüzde 10`u Hedefliyor

Türkiye`de şampuan kullanımının yok denecek kadar az olduğu 1980`li yıllarda biri kimya, diğeri inşaat mühendisi olan iki genç girişimci Necati Akyazıcı ve Hasan Bulut `un kurduğu Canan Kozmetik , Fransız kozmetik şirketi L`Oreal Grubu`na satıldı. Bedeli taraflarca açıklanmayan satın alma anlaşması gelecek hafta Rekabet Kurulu'na sunulacak.
Ekonomik şampuan segmentinde tam 26 yıl sonra 26 milyon euro cirolu bir şirket haline gelen Canan Kozmetik`i satın alan L"Oreal `in Orta Doğu ve Doğu Avrupa Başkanı Henri Mignot, Türkiye `de büyüme potansiyellerinin çok fazla olduğunu söyledi.
L`Oreal Grubu`nun, Canan Kozmetik ile yüzde 100 sermayesini bünyesine katmak üzere imzaladığı hisse devir anlaşmasına ilişkin dün bir basınla sohbet toplantısı düzenlendi.
Gelen teklifler arasından 280 çalışanını ve yurt çapındaki distribütörlerini gözeterek bir karar verdiklerini söyleyen Canan Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Bulut , "Şirketimizi dünya kozmetik pazarının dev kuruluşu L"Oreal `e devrediyoruz. Çalışanlarımız ve distiribütörlerimiz açısından bugüne kadarki mevcut yapı korunacak" dedi.
Türkiye `de büyüyeceğiz
Türkiye `deki 75 milyon nüfusun ve tüketim trendlerinin halen 850 milyon euro olan kozmetik pazarını giderek daha fazla büyüteceğini öngördüklerini, bu yüzden Canan Kozmetik `i tercih ettiklerini söyleyen Serres , "Canan Kozmetik ekonomik değerde ulaşılabilir, yaygın ve rekabet edebilen bir firmadır. Türkiye `de aile boyu şampuan pazarının öncüsü olmuştur. Bu markanın bünyemize katılması mevcut ürün portföyümüzü tamamlayacak, hedef kitleye uygun ürünler sunmamız kolaylaşacaktır" dedi.
Serres , Canan Kozmetik "in satın alınmasıyla şampuan pazarında pazar paylarını yüzde 10"a, toplam kozmetik alanında da yüzde 13"e çıkaracaklarını söyledi.
Serres , Canan Kozmetik `in Kıraç `taki fabrikasında üretime devam edeceklerini ve ürün portföylerinde bulunan bazı markaları Türkiye `de üreteceklerini söyledi.
L"Oreal Orta Doğu ve Doğu Avrupa Başkanı Henri Mignot ise "Büyük ülkede küçük olmak istemiyoruz. O yüzden Türkiye `de büyümenin yollarını aramaya devam edeceğiz" dedi.
KAYNAK: 2007-11-16 02:08:46 Referans
Devamını okuyun...>>