27 Mayıs 2008 Salı

Türk Bilim Adamı MIT`nin Araştırma Grubunda

ABD`nin en prestijli araştırma enstitülerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü`nde (MIT) doktora sonrası araştırma çalışmalarını sürdüren Dr. Avni Anıl Argun, enstitünün yakıt pilleri için yeni teknoloji ve malzeme geliştiren araştırma grubunun içinde yer aldı.
ABD`nin en prestijli araştırma enstitülerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü`nde (MIT) doktora sonrası araştırma çalışmalarını sürdüren Denizlili bilimadamı Dr. Avni Anıl Argun , enstitünün yakıt pilleri için yeni teknoloji ve malzeme geliştiren araştırma grubunun içinde yer aldı.
Enstitüden tüm dünyaya yapılan basın açıklamasında, geliştirilen bu teknoloji sayesinde, çevre dostu yakıt pillerinin özellikle taşınabilir elektronik cihazlarda daha yaygın kullanılabileceği, şu an kullanılan maddelerden daha iyi performansa sahip olduğu ve daha ucuza mal edilebileceği belirtildi.
Enstitüden yapılan basın açıklamasının yanı sıra, bu çalışma 20 Mayıs 2008 günü MIT`nin ana giriş sayfasından da tüm dünyaya duyuruldu.
Metil alkol yakıtıyla çalışan bu cihazın, piyasadaki cihazlara nazaran yüzde 50 daha fazla enerji ürettiği ayrıca, geliştirilen polimer filmin, bu yöntemle oluşturulan filmler arasında en yüksek iletkenliğe sahip olduğu kaydedildi.
Bu teknoloji sayesinde, özellikle taşınabilir elektronik cihazlarda daha az yakıtla daha uzun süreli kullanım sağlanabilecek. ABD`de yayımlanan `Advanced Materials` isimli bilimsel yayın organının Nisan ayı sayısında Dr. Avni Anıl Argun , Nathan Ashcraft ve Prof. Paula Hammond imzasıyla yayınlanan bu çalışma, Ulusal Bilim Kurumu (NSF) tarafından da destekleniyor.
Dr. Avni Anıl Argun kimdir?
Dr. Avni Anıl Argun 1978 yılında Denizli ilinin Acıpayam İlçesi`nde öğretmen bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğretimini Acıpayam Cumhuriyet İlkokulu`nda tamamladıktan sonra 1988- 95 yılları arasında Nazilli Anadolu Lisesi`nde eğitimine devam etti.
1995 yılı ÖYS sonucunda Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü`ne girmeye hak kazandı. Yoğun fizikokimya eğitimi ve polimer kimyası dalına olan ilgisiyle 1999 yılında Florida Üniversitesi Kimya Bölümü`nde doktora programına başladı.
Doktora eğitimi süresince, elektrik akımı ile renk değiştiren iletken polimerlerin elektrokimyasal özelliklerini ve gösterge cihazlarına uyarlanmasını inceleyen Argun , 2004 yılında `PhD` derecesini alarak Kimya Doktoru unvanını kazandı.
Dr. Argun halen MIT Kimya Mühendisliği Bölümü`nde alternatif enerjiler konusunda doktora sonrası araştırma çalışmalarını sürdürüyor.
Evli ve 1 çocuk babası olan Dr. Avni Anıl Argun`un, uluslararası bilimsel dergilerde 15`in üzerinde makalesi ve 3 patenti bulunuyor.
Bilimsel başarıları arasında öne çıkanlar ise, 2003 yılında ürettiği tamamen plastik malzemelerden oluşan elektrokromik cihaz ve 2008 yılında kat-kat polimer fabrikasyonu yöntemini kullanarak geliştirdiği yakıt pili.
KAYNAK: 2008-05-27 CNN Türk

Devamını okuyun...>>

Plastik Sanayicileri Verimliliği Bilişimle Artıracak

Plastik Sanayicileri Derneğinin Genel Kurul Toplantısında bir araya gelen yöneticiler, üretimin binlerce parametre ile sürdüğü plastik ve ambalaj sektörünün iş süreçlerini yalınlaştıran yazılım çözümleri hakkında da bilgi sahibi oldu.

Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Olağan Genel Kurul Toplantısı , 24 Mayıs 2008 tarihinde, Sefaköy Radisson SAS Otelinde gerçekleştirildi.
Toplantı kapsamında, Korozo, Naksan , Kütahya Ambalaj, WhiteCap, Amcor , Banat , Dizayn Boru gibi sektörün önemli oyuncularının kurumsal yazılım projelerini hayata geçiren Elsys tarafından da PAGDER üyelerine özel bir sunum yapıldı. Her siparişin parametrik olarak binlerce değişik reçete, ürün, rota ve malzeme değerine sahip olduğu plastik ve ambalaj sektörünün iş süreçlerini kısaltıp kolaylaştıran Elsys çözümlerinin aktarıldığı sunumda, Sektör Yöneticisi, Ezgi İdil Akyüz, farklı sorunlar karşısında geliştirilen örnek çözüm senaryolarını paylaştı.
Ürün, müşteri ve tedarikçilere ilişkin tüm iş akışlarının aynı sistem üzerinde entegre edilerek önemli ölçüde verimlilik artışı sağlanabileceğini kaydeden Akyüz, Plastik ve ambalaj sektöründe yıllardır edindiğimiz deneyimler ışığında, tek başına bir yazılım kurulumunun ötesinde, şirketlerin iş süreçlerini yeniden tanımlamaya yönelik danışmanlık hizmeti de veriyoruz. dedi. Akyüz Sunduğumuz çözümler, müşterinin talep ettiği ürünün konfigürasyon yapısı, hat, rota ve gerekli tüm bilgilerin, satış ve üretim arasında hızla aktarılabilmesini sağlarken; sipariş alındığı anda, ön maliyet ve fiyat bilgilerine rahatlıkla ulaşılarak şirketlerin daha karlı iş yapmalarını destekliyor. şeklinde konuştu. Akyüz, plastik ve ambalaj sektöründeki darboğazların Elsysin sunduğu yazılım çözümleri ile nasıl giderilebileceğini anlattı.

KAYNAK: 2008-05-27 Turk.internet.com
Devamını okuyun...>>