14 Temmuz 2008 Pazartesi

Ceyhan Projesi Ayağa Kaldırdı

Ceyhan, taşıyacağı petrol hacmi ile Rotterdam ile kıyaslanıyor. Bölgeye petro kimya ağırlıklı tesisler kurulacak olması ve önemli istihdam projeleri, bölge sermayesinini mutlu etti.
Ceyhan Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Cengiz Özal, dünyada enerjinin her geçen gün daha da önem kazandığı bir dönemde Ceyhan`a "Enerji Üssü" olma görevinin verilmiş olmasının ilçe ve bölge için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Özal, "Ne yazık ki yürütülen faaliyetlerin siyasi dalgalanmalarla birlikte dönem dönem aksaması ve bir takım belirsizlikler yaratması bölge halkını "fırsatın varlığı" konusunda dahi umutsuzluğa düşürmektedir. Bölgemizin tarımla özdeşleşen ekonomik yapısı, son yıllarda Ceyhan Körfezi ve enerji konularının sıkça anılması ile gözleri petrole dayalı ekonomiye çevirmiştir. Ceyhan Enerji Endüstri İhtisas Bölgesi`nin kurulması ile ilgili kanun ve yönetmelikler 2007 yılı sonunda oluşturulmuş, rafineriler ile ilgili ön lisanslar verilmiş ancak sonuca yönelik adımlar atılmamıştır.
YOL HARİTASI ŞART
Ülke ekonomisi açısından böylesine önemli bir yatırımlar projesinin devlet politikası haline getirilerek, tek ve ana hatları belirli bir yol haritasına dönüştürülmesi ve bunun şeffaflık içerisinde yürütülmesi en büyük temennimizdir" dedi.
Ceyhanlı sanayiciler olarak, yapılacak yatırımların inşaat ve işletme aşamalarında gerek yan sanayi, gerekse hizmet sağlayıcı olarak işbirliği içerisinde olmayı arzuladaklarını söyleyen Özal, Enerji Endüstri İhtisas Bölgesine etkin hizmet verebilmek amacıyla bölgeye yakın bir Organize Yan Sanayi Bölgesi kurulması yönünde girişimlerinin devam ettiğini anlattı.

KAYNAK: 2008-07-12 Yeni Şafak
Devamını okuyun...>>