15 Temmuz 2008 Salı

Tekstilde Devrim Niteliğinde Kumaş


Çin rekabğeti karşısında Ar-Ge ve tasarım farkı kozunu kullanan Türk tekstilcileri, sektörde devrim niteliğinde gelişmeleri hayata geçiriyor.


Söke`de faaliyetlerini sürdürmekte olan Söktaş, kumaşların koku tutmasını engelleyen, Purista markalı antimikrobiyel apreyi gömleklik kumaşa uygulama lisansını aldı.
Söktaş`tan yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyaca ünlü firmalara gömleklik kumaş üreticisi konumundaki fabrikanın, tekstil ve deri çözümleri üreten uluslararası kimya şirketi BASF ile imzaladığı ortaklık anlaşmasıyla, kumaşların koku tutmasını engelleyen Purista markalı antimikrobiyel apreyi gömleklik kumaşa uygulama lisansını aldığı belirtildi.
Purista lisansıyla gömleklik kumaş üreten ``ilk`` Türk markası unvanını kazanan Söktaş`ın dünya markalarına sattığı yüzde yüz pamuklu kumaşların, gördükleri antimikrobiyel apre işlemi sayesinde koku yayan bakterilere karşı korunacakları belirtilen açıklamada, lisans anlaşması kapsamında, Söktaş, BASF`tan uygulama, inavasyon, ortak ürün geliştirme, tanıtım ve pazarlama desteği alacağı da kaydedildi. www.ekonews.com
KAYNAK: 2008-07-14 www.ekonews.com

Devamını okuyun...>>

PETKİM`in Kapasitesi İki Kat Artacak



PETKİM'in yeni yönetimi kurumun kapasitesini iki katına çıkarıp yeni petro kimya ürünlerinin üretimi için en az 2 milyar dolar, rafineriler için de en az 3 milyar dolarlık yatırım yapacak.


İZMİR- Petrokimya AŞ'nin (PETKİM) yüzde 51'lik kamu hissesinin blok satışına ilişkin özelleştirme ihalesini kazanan Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu'nun (OGG) oluşturduğu yeni Yönetim Kurulu Başkanı Rövnag Abdullayev, "PETKİM"in kapasitesini iki katına çıkaracağız dedi.Rövnag Abdullayev, kendilerini Türkiye'de yabancı yatırımcı olarak görmediklerini ve PETKİM'de yatırımlara devam edeceklerini söyledi. Abdullayev, "Azerbaycan ve Türkiye iki devlet tek millettir. Biz yabancı değiliz. PETKİM, teknoloji, imkan ve hammadde üreticisi olarak çok yüksek düzeyde bir işletme yönetimine sahiptir. Ayrıca, Turcas gibi önemli bir kuruluş da ortağımızdır. Bu birliktelikten yararlanarak Petkim'in kapasitesini iki katına çıkaracağız diye konuştu.


5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPILACAK


Turcas Petrol AŞ Başkanı ve PETKİM Başkan Vekili Erdal Aksoy'da iş adamları, yatırımcıların için siyasi istikrarın çok önemli olduğunu ifade ederek, "Son siyasi gelişmeler Türkiye'nin çok kolay halledebileceği meselelerdir. Ülkemize güveniyoruz. Zorlu bir mücadeleden sonra Egeliler için önem arz eden, Türkiye'nin de en önemli tesisi olan PETKİM emin ellerdedir. PETKİM'de yeni petro kimya ürünlerinin üretimi için minimum 2 milyar dolar, rafineriler için de minimum 3 milyar dolarlık yatırım yapacağız dedi.
PETKİM sahası içerisinde de kimya parkı projesini hayata geçireceklerini belirten Aksoy, bütün projelerinde Egeli sanayicilerin de görüşlerini alacaklarını dile getirdi.


SİYASİ GELİŞMELER TEDİRGİNLİK YARATMIYOR


Aksoy , "Siyasi gelişmeler projelerimiz ve yatırımlarımız konusunda bizde tedirginlik yaratmıyor. Türkiye'nin yaşadığı sorunları kısa sürede çözeceğine inanıyoruz. PETKİM'de çalışan sayısını da yatırımlarla birlikte en az iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. PETKİM'i dünyanın sayılı tesisleri arasında görmeyi amaçlıyoruz diye konuştu.
Bugün yapacakları yönetim kurulu toplantısında, PETKİM'in acil, orta ve uzun vadeli yatırım planlarını kararlaştıracaklarını ifade eden Aksoy, şunları kaydetti:
"PETKİM mükemmel bir tesis. Türkiye bu tesise çok önem vermiş. Çalışanlar da tesisi benimsemişler, kendi müesseseleri olarak görmüşler. 20 yıllık özelleştirme sürecinde PETKİM ayakta kaldıysa bu çalışanlar sayesinde oldu. Çalışan çıkarılmayacak, tam tersine yapılacak yatırımlarla çalışan sayısı iki katına çıkarılacak.
PETKİM'in yüzde 51'lik kamu hissesinin blok satışına ilişkin özelleştirme ihalesine en yüksek teklifi 2 milyar 50 milyon dolar ile TransCentral Asia Petrochemical Ortak Girişim Grubu vermişti. Ancak, bu grup ile ilgili bazı iddiaların kamuoyuna yansımasının ardından TransCentral-Asia Grubu devre dışı bırakılmış, ardından 2 milyar 40 milyon dolar ile en yüksek ikinci teklif ile Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu'na verilmişti.


KAYNAK: 2008-07-14 NTV-MSNBC

Devamını okuyun...>>