25 Kasım 2008 Salı

TÜRK PROFESÖRÜN TARİHİ BAŞARISI

Prof. Dr. Halil Sarp, Cenevre Üniversitesi ile 3 Yıldır Ortaklaşa Yürüttüğü Bilimsel Çalışmalar Sonucunda, Türk Bilim Tarihine Önemli Bir Hizmeti Sunarken, AMÜ'nün Adını Dünya Bilim Tarihine Yazdırdı.

Adnan Menderes Üniversitesi (AMÜ) Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Sarp, Cenevre Üniversitesi ile 3 yıldır ortaklaşa yürüttüğü bilimsel çalışmalar sonucunda, Türk bilim tarihine önemli bir hizmeti sunarken, AMÜ'nün adını dünya bilim tarihine yazdırdı.

AMÜ Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Sarp, Öğretim Görevlisi Hakkı Babalık ve Cenevre Üniversitesi'nden Prof. Dr. Radovan Cerny, mineroloji dalında çok önemli bir başarıya imza attı.

AMÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl süren çalışmalar sonucunda AMÜ'nün Türk bilim tarihinin yanı sıra dünyada mineroloji konusunda adını altın hafifler yazdırdığını belirtti.

''Üniversitemiz bu mineralin keşfiyle Türkiye'deki üniversiteler arasında ayrı bir değer kazanmıştır'' diyen Boylu, ''Bu ilki başarmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bu tarz bilimsel çalışmaların, Adnan Menderes Üniversitesinin adını akademik çevrelerde daha da saygın bir yere getireceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Prof. Dr. Halil Sarp ise Türk üniversiteler tarihinde ilk ve tek olmak üzere yeni bir mineral keşfi yaptığını, bu mineralin adına ''Lapeyreit'' adını verdiğini anlattı.

KAYNAK: www.haberler.com (Anadolu Ajansı) 25.11.2008

Hiç yorum yok: