13 Temmuz 2008 Pazar

Kimya Konferansı Küba`da


Santiago de Cuba, 26 Temmuz (Prensa Latina) Gelecek yıl Küba`nın Santiago de Cuba kentinde düzenlenecek olan 19. Uluslararası Kimya Konferansı için açıklama yapan toplantı düzenleme komitesi, konferans vesilesiyle, bilimin Küba`nın gelişimi üzerindeki etkisinin daha net bir biçimde anlaşılacağını ifade etti.

Santiago de Cuba , 26 Temmuz (Prensa Latina) Gelecek yıl Küba`nın Santiago de Cuba kentinde düzenlenecek olan 19. Uluslararası Kimya Konferansı için açıklama yapan toplantı düzenleme komitesi, konferans vesilesiyle, bilimin Küba`nın gelişimi üzerindeki etkisinin daha net bir biçimde anlaşılacağını ifade etti.
Doğu Üniversitesi (Universidad de Oriente) Kimya Bölümü bu etkinliği 1964 yılından beri düzenliyor ve her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden bu alanda ciddi katkıları bulunan bilim insanlarının katılımı sağlanıyor.
Son 45 yıl boyunca, bu alanda 300 bin profesyonel yetiştirildi. Bunların arasında 600`ün üzerinde doktor da yer alıyor. Bu kategoride, özellikle temel ve uygulamalı bilimler oldukça yüksek bir orana sahip.
20. yüzyılın son beş yılı boyunca, Küba Bilimler Akademisi tarafından ödüllendirilen araştırma faaliyetlerinin yüzde 30`unu temel bilimsel araştırmalar ve Küba ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayan kimya araştırmaları kaplıyor.
Açıklamada, "tüm bu etkenlerin katkısıyla, uluslararası bilim otoritelerine göre, ülkemiz ABD ve Kanada`dan sonra üçüncü büyük güç haline gelmiştir" denildi.
Uluslararası toplantıda ele alınacak başlıklar arasında fiziksel, organik, analitik ve inorganik kimya, endüstriyel biyoteknoloji, kimya mühendisliği ve bu bilim kolunun çevre ile olan ilişkisi yer alıyor.
KAYNAK : 2008-06-27 Prensa Latina

Hiç yorum yok: