18 Haziran 2008 Çarşamba

Ürettikleri Malzemeler Marketlerde Satılacak


İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Mopak Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Lisesi'nin kimya teknolojileri bölümü öğrencilerinin ürettiği temizlik malzemeleri marketlerde satılacak.

İlk etapta sıvı sabun, bulaşık deterjanı, cam silici, oto şampuanı, fayans ve seramik temizleyicileri, mum ve kolonya piyasaya sürülecek. Üretim için gerekli izinlerin alındığı bu ürünlerin yanı sıra Sağlık Bakanlığı'na kireç, yağ ve kir çözücüler, çamaşır suyu, toz temizlik maddesi, yumuşatıcı, tuzruhu, oda parfümü gibi asit içeren ürünler için de müracaat edildi.

Türk Patent Enstitüsü tarafından 'Motem' markasıyla tescillenen ürünler için lisesinin döner sermaye işletmesi de belediyeden işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı aldı. Şimdilik 29 metrekarelik bir yerde faaliyet gösteren Motem'e, kimya teknolojileri bölümündeki 30 öğrenci ve dört öğretmen katkı sağlıyor. Bugüne kadar okul öğrencileri, öğretmen ve memurlarına satılan malzemeler için üretimde katkısı olan öğrenciler de döner sermayeden pay alacak.

Maddi imkânsızlıklar yüzünden imal izni için geç başvuruda bulunduklarını söyleyen lisenin Kimya Teknolojileri Bölümü Şefi Ufuk Akış, "Öğrenciler, yaptıkları temizlik malzemelerini evlerine götürüyordu. Piyasadakiler kadar kaliteli ve onlardan daha ucuz olan bu malzemeleri önce kullanmaya sonra da okulda satmaya başladık." dedi. Hammaddede standartları göz önünde bulundurduklarını ifade eden müdür yardımcısı Hakan Fidan ise Motem markasıyla ileride aranan temizlik malzemeleri üreteceklerini savunarak, zamanla işletmeyi büyüteceklerini vurguladı. Fidan, küçük bir laboratuvarda başlayan tesisin, büyük bir işletme olacağına inandığını kaydetti.

KAYNAK: Zaman Gündem - Mustafa Yüksel, Ömer Oruç, İzmir - 17 Haziran 2008, Salı

Hiç yorum yok: